ua en ru

Кабмін утворив міжвідомчу комісію з авіабезпеки цивільної авіації

Кабінет міністрів України постановою від 10 жовтня 2012 р. № 938 утворив міжвідомчу комісію з авіаційної безпеки цивільної авіації та затвердив її положення. Відповідна постанова опублікована на сайті Кабміна.

Головою комісії призначений віце-прем'єр-міністр України, міністр інфраструктури Борис Колєсніков, заступниками голови - міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко та голова Державіаслужби Анатолій Колісник.

"Міжвідомча комісія з авіаційної безпеки цивільної авіації є дорадчим органом, утвореним з метою координації діяльності та взаємодії на державному рівні органів виконавчої влади щодо захисту цивільної авіації від актів незаконного втручання", - йдеться в тексті постанови.

Основними завданнями комісії є координація діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, інших установ та організацій, які беруть участь у виконанні держпрограми авіаційної безпеки цивільної авіації; проведення оцінки стану забезпечення авіабезпеки під час проектування нових та реконструкції діючих аеропортів.

Комісія відповідно до покладених на неї завдань, зокрема, бере участь у підготовці пропозицій щодо включення до складу екіпажу повітряного судна озброєних, спеціально підготовлених працівників правоохоронних органів на невизначений або певний час залежно від рівня загрози, вивчає пропозиції аеропортових комітетів та рад авіакомпаній з авіабезпеки щодо захисту цивільної авіації від актів незаконного втручання тощо.

Комісія у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, актами Президента України, Кабінету міністрів України.

Пропозиції та рекомендації комісії можуть бути реалізовані шляхом прийняття Кабінетом міністрів України рішення, проект якого вносить орган виконавчої влади у межах своїх повноважень.

Організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності комісії здійснюється Державіаслужбою.

Читайте також: Уряд схвалив п'ятирічну космічну програму