ua en ru

Кабмін сьогодні затвердить порядок перевірки чиновників згідно закону про люстрацію , - Яценюк

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні затвердить порядок перевірки чиновників згідно закону про очищення влади

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні затвердить порядок перевірки чиновників згідно закону про очищення влади. Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується виконання закону. Сьогодні ми приймемо постанову про порядок проведення перевірок. І я окремо хочу зазначити, що під дію цього закону попадають слідчі, прокурори, судді і ніші категорії, які, на превеликий жаль, мають дуже сумну репутацію серед громадян", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що уряд приступає до виконання закону про очищення влади

"Нова якість системи державного управління, звільнення всіх ти, які корумповані, і всіх тих, які персонально винні за ті біди, які ми сьогодні маємо в країні. Вони творили, нам розхльобувати. Ну нічого, в нас вистачить і сил, і засобів, і розуму, і впевненості для того, щоб пройти ці складні випробування і сформувати нову якість влади", - сказав Яценюк.

У свою чергу як повідомив міністр юстиції України Павло Петренко під час засідання Кабінету міністрів України, спочатку люстрацій ну перевірку проходитимуть центральні органи державної влади, потім обласні органи державної влади та на останньому етапі - представники центральних органів на рівні районів.

Нагадаємо, сьогодні Яценюк доручив Міністерству юстиції України створити департамент з питань виконання закону про очищення влади.