ua en ru

Кабмін сьогодні розгляне угоди МС, до яких могла б приєднатися Україна

Кабінет міністрів України сьогодні, 17 жовтня 2013 р. на своєму засіданні розгляне питання про міжнародні угоди Митного союзу (МС) Росії, Білорусі і Казахстану, до яких могла б приєднатися Україна. Про це йдеться в порядку денному засідання уряду.

Кабінет міністрів України сьогодні, 17 жовтня 2013 р. на своєму засіданні розгляне питання про міжнародні угоди Митного союзу (МС) Росії, Білорусі і Казахстану, до яких могла б приєднатися Україна. Про це йдеться в порядку денному засідання уряду.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров повідомляв, що Україна може приєднатися до 70 угодами, що становлять основу функціонування Митного союзу. Український прем'єр зазначив, що співпраця з МС не є перешкодою для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, у той час як підписання угоди з ЄС вважається перешкодою для налагодження співпраці з МС.

Також, сьогодні Кабмін планує затвердити програму модернізації систем теплопостачання на 2014-2015 рр.

Крім того, уряд розгляне стратегію розвитку аграрного сектору економіки на період до 2020 р. та внесення зміни до державної цільової програми розвитку українського села на період до 2015 р.

На своєму засіданні Кабмін також планує розглянути питання про внесення змін у використання державних капітальних видатків, передбачених Мін'юсту у 2013 р., а також планує змінити склад міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі.

Крім того, уряд має намір затвердити план першочергових заходів із запобігання аварійним ситуаціям техногенного характеру на Бортницькій станції аерації у м. Києві.

Також уряд розгляне план організації виконання загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2013 - 2017 рр., затвердить порядок державної реєстрації прав на нерухоме майно, а також порядок розрахунку та застосування ринкового діапазону цін і ринкового діапазону рентабельності для цілей трансфертного ціноутворення.

Також на засіданні Кабміну буде розглядатися питання про підписання імплементаційного протоколу між урядами України та Чехії про реадмісію; угоди між Україною та Аргентиною про військово-технічне співробітництво; угоди про перевезення військових вантажів та персоналу Італії через територію України та угоди з Білоруссю про порядок перетину українсько-білоруського державного кордону жителями прикордонних областей.

Нагадаємо, раніше Азаров повідомляв, що дія УА з ЄС не виключає в перспективі можливості вступу України в МС шляхом проведення всенародного референдуму.

За словами прем'єра, після підписання УА Україна не втрачає свого суверенітету та права приймати самостійні рішення. Згідно з угодою, ЄС не завадить Україні приєднуватися, укладати договори про зони вільної торгівлі та митних союзах. Азаров підсумував, що якщо коли-небудь Україна прийде до висновку про те, що можливо і доцільно участь, в тому числі в Митному союзі, то буде проведена законна процедура референдуму.