ua en ru

Кабмін сьогодні розгляне принципи діяльності органів фінконтролю

Кабмін сьогодні розгляне принципи діяльності органів фінконтролю Фото: будівля Кабміну (РБК-Україна)

Уряд затвердить порядок аудиту інвестиційних проектів

Кабінет міністрів України сьогодні, 12 вересня, може схвалити законопроект про принципи діяльності органів державного фінансового контролю. Відповідний порядок денний опубліковано на Урядовому порталі.

Крім того, уряд сьогодні планує затвердити порядок аудиту інвестиційних проектів і використання грантів Європейського союзу Держаудитом та його територіальними органами. Також Кабмін має намір затвердити порядок конкурсного відбору наукових, науково-технічних робіт, запланованих до виконання за рахунок коштів держбюджету.

На сьогодні заплановано затвердження критеріїв оцінки ступеня ризику від господарської діяльності у сфері землеустрою, а також періодичності планового контролю Держслужбою з питань геодезії, картографії та кадастру. Крім того, члени уряду розглянуть реорганізацію територіальних органів Державної міграційної служби.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Кабмін планує утримати інфляцію нижче 10% наступного року.

"Для нас дуже важливо утримувати інфляцію нижче двозначної цифри, тобто нижче 10%. В принципі, це те, що ми плануємо на наступний рік у державному бюджеті. Зменшення граничного дефіциту з 2,4% до 2,2%", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

До цього в Кабміні анонсували виділення 100 млн гривень на програму теплих кредитів.