ua en ru

Кабмін сьогодні ухвалить стратегію розвитку малого та середнього бізнесу до 2020 року

Кабмін сьогодні ухвалить стратегію розвитку малого та середнього бізнесу до 2020 року Фото: Кабінет міністрів (РБК-Україна)

МЕРТ повинен буде за три місяці розробити план реалізації стратегії

Кабінет міністрів України на сьогоднішньому засіданні планує схвалити стратегію розвитку малого та середнього підприємництва (МСП) до 2020 року. Про це йдеться в порядку денному засідання уряду, а також у документах, наявних у розпорядженні РБК-Україна.

Як зазначено в документі, стратегія розроблена з метою виконання президентської стратегії стабільного розвитку "Україна-2020" та плану дій уряду на 2017 рік.

Стратегія складається з кількох частин. У них аналізується поточний стан розвитку МСП, перераховуються проблеми, що вимагають рішення, стратегічні напрями розвитку МСП, питання фінансового забезпечення реалізації стратегії та конкретні очікувані результати (див. таблицю).

Кабмін сьогодні ухвалить стратегію розвитку малого та середнього бізнесу до 2020 року

Фото: очікувані результати реалізації стратегії

У додатку до документа наводяться статистичні дані, так чи інакше пов'язані з поточним станом справ малого та середнього бізнесу в Україні та за планами його розвитку, а також проводяться паралелі з положенням МСП в інших країнах світу.

Крім того Міністерству економічного розвитку і торгівлі доручено у тримісячний строк розробити та подати уряду проект плану реалізації стратегії.

Нагадаємо, Кабінет міністрів сьогодні також планує обрати двох членів правління ПАТ "НАК Нафтогаз України".