ua en ru

Кабмін сьогодні схвалить концепцію державної політики у сфері захисту прав споживачів, - Азаров

Кабінет міністрів сьогодні схвалить концепцію державної політики у сфері захисту прав споживачів. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кабінет міністрів схвалить концепцію державної політики у сфері захисту прав споживачів, яка спрямована як на забезпечення належного рівня такого захисту так і на ефективне запобігання появі на українському ринку небезпечних фальсифікованих товарів або товарів неналежної якості", - повідомив Азаров.

Він також зазначив, що буде розглянутий проект постанови, яким запроваджується декларативний принцип відповідності вимогам законодавства з питань пожежної безпеки. "Уряд продовжує приймати рішення, спрямовані на зменшення тиску контролюючих органів на суб'єкти господарювання... Для початку господарської діяльності не потрібно буде дозволу, лише декларація і тільки підприємства з високим ступенем ризику разом з декларацією будуть подавати позитивний висновок за результатами оцінки проти пожежного стану", - відмітив Азаров.

Крім того, за словами Азарова, буде створено робочу групу для визначення шляхів модернізації вітчизняної системи імунопрофілактики населення.

"Як не прикро, але інфекційні хвороби залишаються одної з основних причин інвалідності та смертності у всьому світі. Для успішної боротьби з інфекційними недугами Україна запроваджує та дії загальнодержавна програма з імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб. Сьогодні ми створимо міжвідомчу робочу групу для визначення шляхів модернізації вітчизняної системи імунопрофілактики населення та забезпечення пропаганди профілактичних щеплень", - додав Азаров.

Читайте також: Азаров доручив розробити програму держрегулювання ліків від онкозахворювань, туберкульозу і СНІДу