ua en ru

Медведєв затвердив ціну на газ для України

Медведєв затвердив ціну на газ для України Фото: газ

Постанова поширюється на правовідносини, що виникли з 1 жовтня 2015 року і діють до 31 грудня 2015 року

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову "Про ставки вивізного мита при поставках природного газу з території РФ на територію України". Про це повідомив офіційний сайт кабміну РФ.

"Згідно з постановою ціна газу для України встановлена на рівні цін на газ для країн Європейського Союзу, суміжних з Україною", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, постанова поширюється на правовідносини, що виникли з 1 жовтня 2015 року і діють до 31 грудня 2015 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що знижка на газ для України складе близько 20 дол.За словами міністра енергетики рф Олександра Новака, ця знижка передбачена проектом постанови РФ. Також він повідомив, що зимовий газовий пакет може бути підписаний між Росією, Україною та Єврокомісією вже 25 вересня.

Раніше повідомлялося, що за словами директора з розвитку бізнесу НАК "Нафтогаз України" Юрія Вітренка, "Нафтогаз" розраховує до 1 жовтня отримати рішення російського уряду про надання знижки на газ у IV кварталі 2016 р.

"Ми теж сподіваємося, з першого жовтня (відновити постачання газу, - ред.). До першого жовтня ми всі сподіваємося підписати та отримати навіть відповідне рішення російського уряду про те, що вони встановлять розмір знижки на четвертий квартал", - сказав він.