ua en ru

Кабмін вирішив створити мобільну мережу для чиновників

Кабмін вирішив створити мобільну мережу для чиновників Фото: Арсеній Яценюк

Пілотний проект повинен бути представлений до кінця червня

Кабінет міністрів України затвердив план створення національної мережі мобільного зв'язку державних органів на 2015 р. Відповідне розпорядження № 523-р від 20 травня 2015 р. опубліковано на сайті Кабміну.

"Затвердити план першочергових заходів щодо створення Національної мережі мобільного зв'язку державних органів на 2015 р.", - йдеться в повідомленні.

Виконавцем плану призначена адміністрація Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Згідно з планом заходів, що додається до розпорядження, спочатку необхідно визначитися з потребами спеціальних користувачів у засобах мобільного зв'язку.

До кінця червня повинні бути продемонстровані пілотні проекти систем мобільного зв'язку спецпризначення.

До кінця липня передбачається підготувати зміни до законів, забезпечити радіочастоти для спецзв'язку та отримати дозволи.

У серпні повинні бути визначені джерела фінансування проекту мобільного зв'язку для чиновників і проведено навчання держслужбовців користування новою мобільною мережею.

Згідно з планом заходів, що додається до розпорядження, спочатку необхідно визначитися з потребами спеціальних користувачів у засобах мобільного зв'язку. Ця робота повинна бути проведена вже до кінця травня. А до кінця червня планується узагальнити інформацію про потреби у відповідності з особливостями виконання функцій підрозділами спеціальних користувачів, а також підготувати пропозиції щодо вибору технологічної платформи систем мобільного зв'язку.

Крім того до кінця червня, згідно з планом, повинні бути розроблені і продемонстровані пілотні проекти систем мобільного зв'язку спецпризначення.

До кінця липня передбачається підготувати зміни в закони, виділити радіочастоти для спецзв'язку і отримати всі необхідні дозволи.
У серпні повинні бути визначені джерела і розміри фінансування проекту мобільного зв'язку для чиновників, а також оцінка людських ресурсів, необхідних для її введення. На цей же період планується вивчити можливість розгортання виробництва відповідних радіостанцій спецпризначення.
Крім того, у серпні, згідно з документом, має бути проведена "підготовка пропозицій щодо організації діяльності та взаємодії центральних органів виконавчої влади щодо впровадження Національної системи мобільного зв'язку державних органів, зокрема щодо організації навчання особового складу, технічного обслуговування і ремонту засобів радіозв'язку, а також адміністрування, обслуговування і розвитку зазначеної системи".

Таким чином, усі заходи щодо створення національної мережі мобільного зв'язку державних органів мають бути завершені до осені.

Нагадаємо, в Україні зростає популярність судових засідань в режимі відеоконференції.