ua en ru

Кабмін вирішив підвищити заробітну плату адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу

Кабінет міністрів України прийняв нову редакцію постанови "Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу", і підвищив оплату адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу.

Кабінет міністрів України прийняв нову редакцію постанови "Питання оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу", і підвищив оплату адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства юстиції України.

Зокрема, постановою вводяться 10 заохочувальних коефіцієнтів, які дозволять в кілька разів підвищити розмір заробітної плати адвоката у разі досягнення позитивного результату його роботи для клієнта.
Фінансове заохочення адвокатів, згідно з постановою, буде застосовуватися за умови: відмови в задоволенні клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою; заміни запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою; винесення виправдувального вироку; закриття провадження з нереабілітуючих підстав; перекваліфікації злочину з більшої на меншу тяжкості; зменшення кількості епізодів; звільнення від відбування покарання з випробуванням; призначення найменш суворого передбачених статтею покарання або більш м'якого покарання, ніж передбачено законом; призначення мінімального розміру покарання; застосування примусових заходів виховного характеру, не пов'язаних з направленням неповнолітнього до спеціальної організації.

Нагадаємо, заборгованість по виплаті заробітної плати в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та р. Севастополя), за даними Держстату, станом на 1 серпня 2014 р. склала 1 млрд 084 млн 783 тис. грн.