ua en ru

Кабмін рекомендує Раді схвалити законопроекти про держслужбу та ринок газу

Кабмін рекомендує Раді схвалити законопроекти про держслужбу та ринок газу Фото: віце-прем'єр - міністр ЖКГ Геннадій Зубко

Зубко підкреслив, що це безпосередньо пов'язано з питанням децентралізації

Кабінет міністрів України рекомендує Верховній Раді протягом пленарного тижня 8-11 грудня 2015 року схвалити законопроекти про державну службу та реформування ринку природного газу. Про це в ході погоджувальної ради заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На цьому тижні для нас важливе питання децентралізації, безпосередньо пов'язаної з реформуванням державної служби. Тому я в такому питанні - про службу в органах місцевого самоврядування. Це дійсно той злам бюрократичної машини, яка є в державі. Тому прошу підтримати цей напрямок і проголосувати у автором про читанні закон про державну службу", - зазначив Зубко.

Він також закликав Раду на цьому тижні схвалити законопроекти з реформування ринку природного газу №3325 і №3074 й питання модернізації Бортницьку станцію аерації.

Крім того, Зубко запропонував, щоб кожен з міністрів відзвітував не тільки перед парламентом, але й перед кожним з профільних комітетів Ради.

Нагадаємо, раніше спікер Ради Володимир Гройсман заявив, що закон про держслужбу буде розглянуто 10 грудня.