ua en ru

Кабмін дозволив жителям ще 30 населених пунктів отримувати статус переселенців

Кабінет міністрів України розширив перелік населених пунктів, мешканці яких можуть отримати статус вимушених переселенців, ще на 30 міст та селищ. Про це на брифінгу повідомила Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дебальцеве, станція Миронівський - це біля Дебальцеве, Світлодарськ, Вуглегірськ, Ольховатка, Булавинське, Олександрівське, Прибережне, Миронівка (Артемівський район); село Дослідне, Спартак, Тоненьке, Орлівка, Піски, Веселе, Водяне (Ясинуватський район); місто Авдіївка, селище Ломакине, Сартана, сел. Талаківка біля Маріуполя, місто Дзержинськ, місто Мар'їнка, Красногорівка, Олександрівка, Старомихайлівка (Мар'їнський район); Волноваський район - Гранітне, Чермалик, Виноградне, Лебединське. Ці населені пункти не входили в список тих населених пунктів, жителі яких мають право отримати статус вимушених переселенців", - розповіла Ірина Геращенко.

"Сьогодні ми написали відповідне звернення до керівництва АТО, до уряду, щоб ці населені пункти були включені у перелік тих пунктів, жителі яких можуть отримати відповідний статус, а значить і виплати. Уряд вчорашнім своїм рішенням прийняв це", - сказала вона.

Вона зазначила, що серед населених пунктів є Дебальцево, Світлодарськ, Вуглегірськ, Олександрівка, Піски, Авдіївка, Сартана, Мар'їнка та ін.

"Ці нові переселенці, які були змушені виїхати з цих 25 населених пунктів, зможуть отримати свої виплати. Це зокрема і виплата 880 грн на оренду житла та інші", - сказала вона.

Нагадаємо, кількість переселенців з зони АТО вже досягла 1 млн осіб.