ua en ru

Кабмін дозволив випуск валютних ОВДП з достроковим погашенням

Кабінет міністрів України дозволив випуск валютних облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) з достроковим погашенням. Про це йдеться в постанові Кабміну від 21 березня 2012 р. № 234.

Документом вносяться зміни до постанови уряду від 31 січня 2001 р. № 80, зокрема, дозволяються випуск "середньострокових облігацій з достроковим погашенням, номінованих в іноземній валюті, з термінами обігу від одного до п'яти років".

Номінальна вартість однієї середньострокової валютної держоблігації з достроковим погашенням становить 1000 доларів США або євро, купонний період - шість місяців.

Головною особливістю нового інструменту є дострокове погашення. "Середньострокові державні облігації з достроковим погашенням, номіновані в іноземній валюті, можуть бути достроково пред'явлені для погашення власниками у будь-який момент та безумовно погашені емітентом. Порядок та цінові умови дострокового погашення визначаються Мінфіном", - йдеться в постанові.

Крім того, вносяться зміни до умов випуску всіх ОВДП - заявки підлягають задоволенню за рішенням Мінфіну "з урахуванням встановленого ним граничного рівня дохідності облігацій, конкурентні заявки з перевищенням якого не задовольняються".

Нагадаємо, Мінфін планує почати розміщення валютних держоблігацій з офертою вже в квітні, зі ставками 3-5%.