ua en ru

Кабмін дозволив платникам нульового податку на прибуток подавати декларацію за спрощеною формою

Кабінет міністрів України дозволив платникам податку, які застосовують податкову пільгу у вигляді нульової ставки з податку на прибуток підприємств подавати декларацію з податку на прибуток за спрощеною формою. Відповідну постанову було прийнято на засіданні Кабміну 15 лютого, передає прес-служба Міністерства фінансів.

"Платники податку, які відповідають критеріям, визначеним (Податковим) кодексом, у строк, встановлений для звітного періоду, що дорівнює календарному кварталу, подають органам ДПС спрощену податкову декларацію за затвердженою формою. При цьому, жодних заяв чи інших узгоджувальних процедур для подання спрощеної податкової декларації кодексом не передбачено", - йдеться у повідомленні.

Міністерство нагадало, що до 1 січня 2016 р. застосовується ставка 0% для платників податку на прибуток, у яких розмір доходів кожного звітного податкового періоду наростаючим підсумком з початку року не перевищує 3 млн грн, а також розмір нарахованої за кожний місяць звітного періоду заробітної плати працівників є не меншим, ніж дві мінімальні заробітні плати.

Нагадаємо, в 2011 р. податку на прибуток підприємств надійшло на 52,2% більше - 54,7 млрд грн.