ua en ru

Кабмін дозволив відстрочити на рік виплату боргу "Газу України" перед "Нафтогазом"

Кабмін дозволив відстрочити на рік виплату боргу "Газу України" перед "Нафтогазом" Фото: "Нафтогаз України"

Кабмін розпорядився укласти додаткові угоди до договорів поставки

Кабінет міністрів України дозволив відстрочити на рік виплату боргу "Газу України" перед НАК "Нафтогаз України". Відповідне розпорядження уряду № 856-р від 19 серпня 2015 р. опубліковано на сайті Кабміну.

"Погодитися з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості щодо відстрочки на 12 місяців сплати заборгованості з грошових зобов'язань, в тому числі суми основного боргу, неустойки, 3 відсотків річних від простроченої суми основного боргу тощо, дочірньої компанії "Газ України" публічного акціонерного товариства "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" перед зазначеним акціонерним товариством за природний газ, який переданий такої дочірньої компанії до 1 січня 2014 р., шляхом укладення додаткових угод до договорів поставки природного газу, а також відстрочки виконання судових рішень у зазначений термін та укладення мирових угод за такими судовими рішеннями", - йдеться в документі.

Кабмін підкреслив, що компанія "Газ України" має невідкладно направляти кошти, які надходитимуть у рахунок часткового погашення заборгованості за договорами поставки природного газу, укладених з іншими суб'єктами господарювання до 1 січня 2014 р., на погашення заборгованості перед "Нафтогазом". Виняток становлять витрати на утримання компанії у відповідності з фінансовим планом.

При цьому "Нафтогаз України" буде використовувати ці кошти для подальших розрахунків за імпортований природний газ.

Нагадаємо, раніше Яценюк повідомляв, що борг за газ перед "Нафтогазом" зріс на 9 млрд грн за декілька місяців.