ua en ru

Борг за газ перед "Нафтогазом" зріс на 9 млрд грн за декілька місяців, - Яценюк

Борг за газ перед "Нафтогазом" зріс на 9 млрд грн за декілька місяців, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Прем'єр підкреслив, що ці 9 млрд грн необхідні України для закупівлі газу на зиму

Заборгованість споживачів за газ перед НАК "Нафтогаз України" виріс на 9 млрд грн за декілька місяців. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час візиту в Харків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Заборгованість перед НАК "Нафтогаз України" за спожитий газ досягла 30 млрд грн. Приріст заборгованості за спожитий газ у 2015 р., всього за кілька місяців, 9 млрд грн. І це ще за старими тарифами, дорогі друзі. Але нам потрібно закачати газ в підземні сховища", - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що ці 9 млрд грн необхідні Україні для покупки газу до опалювального сезону.

"Я розумію, що ми їх не погасимо. Але 9 млрд - це неприйнятно. Нам потрібні ці 9 млрд, щоб закачати газ...", - сказав прем'єр.

Яценюк підкреслив, що часу на підготовку до опалювального сезону залишилося мало.

"У Києві я запрошу всіх керівників обласних організації, щоб ви на всі ці запитання дали відповіді. Часу немає. Є лише два місяці на те, щоб підготуватися до опалювального сезону, і почати освоювати бюджет", - заявив він.

При цьому він доручив усім головам ОДА створити комісію і призначити відповідального за виконання завдання по забезпеченню розрахунків та підготовки ЖКГ до зими.

"Постійно діюча комісія, раз в тиждень зустрічі, це дасть можливість вам зібрати інформацію, а нам дасть можливість вирішити ті питання, які ви будете піднімати на центральний рівень", - зазначив український прем'єр.

Нагадаємо, станом на 28 липня 2015 р. заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становить 21,2 млрд грн.