ua en ru

Уряд дозволив Міноборони забезпечувати ПММ і харчуванням інші відомства-учасники АТО

Уряд дозволив Міноборони забезпечувати ПММ і харчуванням інші відомства-учасники АТО Фото: Кабінет міністрів України

На сайті Кабміну опублікована відповідна постанова

Кабінет міністрів України дозволив Міністерству оборони здійснювати забезпечення пально-мастильними матеріалами та продуктами харчування інших суб'єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом в районі проведення антитерористичної операції на підставі рішення керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України, з подальшим відшкодуванням протягом 30 календарних днів фактичних витрат.

Про це свідчить відповідна постанова №54 від 3 лютого 2016 року.

"Дозволити Міністерству оборони та іншим центральним органам виконавчої влади, які здійснюють керівництво утвореними відповідно до законів України військовими формуваннями, за наявності необхідної матеріально-технічної бази в районі проведення антитерористичної операції здійснювати забезпечення пально-мастильними матеріалами та продуктами харчування інших суб'єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом в районі проведення антитерористичної операції на підставі рішення керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки, з подальшим відшкодуванням протягом 30 календарних днів фактичних витрат", - сказано в тексті документу.

Зазначається, що таке відшкодування іншими відомствами здійснюється у межах видатків, передбачених для них у державному бюджеті України на відповідний рік на зазначені цілі.

При цьому порядок розрахунків встановлюється спільним наказом Міноборони (або іншого державного органу) та іншого суб'єкта, який безпосередньо здійснює боротьбу з тероризмом та є одержувачем зазначених матеріальних ресурсів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив план міжвідомчих заходів з адаптації до мирного життя учасників антитерористичної операції (АТО).