ua en ru

Кабмін дозволив використовувати на потреби ж/д дизпаливо, не відповідне техвимогам

Кабмін дозволив використовувати на потреби ж/д дизпаливо, не відповідне техвимогам Фото: Кабмін

Уряд погодився з пропозицією Мінінфраструктури

Кабмін дозволив використовувати для підприємств залізничного транспорту дизельне паливо, виробниче ПАТ "Укргазвидобування", яке не відповідає вимогам технічного регламенту. Відповідне розпорядження № 810-р від 11 серпня 2015 р. опубліковано на сайті уряду.

"Погодитися з пропозицією Міністерства інфраструктури щодо забезпечення в установленому законом порядку підприємств залізничного транспорту виробленим до 31 березня 2016 р. на виробничих потужностях відкритого акціонерного товариства "Укргазвидобування" дизельним паливом об'ємом 10 тис. тонн, яке не відповідає вимогам, встановленим пунктом 13 Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднових та котельних палив, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 927", - йдеться в документі.

Нагадаємо, наприкінці липня повідомлялося, що запасів дизельного палива на "Укрзалізниці" вистачить на 15 днів. Проблема з запасами ДТ виникла після того, як рішенням Окружного адміністративного суду р. Києва ДП "Укрзалізничпостач" було заборонено купувати дизпаливо за чинним контрактом.