ua en ru

Кабмін розгляне удосконалення Єдиної бази з питань освіти

Кабмін розгляне удосконалення Єдиної бази з питань освіти Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Гройсман доручив Мінфіну і Міносвіти опрацювати можливість удосконалення бази

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив міністерству фінансів і міністерству освіти розглянути можливість збільшення бюджетного фінансування Єдиної електронної бази державної електронної бази з питань освіти. Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Сьогодні можливо гарантувати, що труднощі були, але сьогодні всі питання врегульовані і система довела свою здатність об'єктивно розглядати результати. І фактично сьогодні всі зараховані до Внз. Система готова, і вже в наступній кампанії проблем у нас не буде", - зазначив Гройсман на нараді за підсумками вступної кампанії-2017.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич роз'яснила, що проблеми в роботі системи були пов'язані в першу чергу з введенням нового програмного обслуговування. Але інститут-розробник програмного забезпечення протягом року зобов'язаний повністю усунути будь-які недоліки, розвинути і вдосконалити сервіси, які потрібні університетам. Гриневич також вибачилася перед абітурієнтами і працівниками приймальних комісій вищих навчальних закладів "за стресові умови роботи".

За даними Міносвіти, зараз відбулося зарахування на місця бюджетного замовлення, майже 90% вступників - зараховані, видано відповідні накази, триває перерозподіл залишку місць серед пільгових категорій, які мають переважне право на отримання місця державного замовлення.

Нагадаємо, раніше Лілія Гриневич заявила, що зовнішнє незалежне оцінювання неможливо ввести для вступу на всі спеціальності магістратури.