ua en ru

Кабмін розгляне відповідальність МОЗ за стан дитячих санаторіїв, - Азаров

Кабінет міністрів України розгляне відповідальність Міністерства охорони здоров'я України за стан дитячих санаторіїв. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в ефірі програми "Іспит для влади" на "Першому національному".

На питання журналіста, як могло статися, що в санаторії "Юність" відбувся трагічний випадок із загибеллю дівчинки, Азаров відповів: "Те, що відбулося в цьому санаторії "Юність"- це, безумовно, результат безвідповідальності, і з цієї події будуть зроблені найсерйозніші висновки. На Кабінеті міністрів, коли міністр охорони здоров'я доповідала про цю ситуацію, і говорила про те, що створена комісія, будуть притягнуті до відповідальності, то ми прийняли рішення, перш за все, розглянути відповідальність самого Міністерства охорони здоров'я за стан дитячих санаторіїв ".

Прем'єр підкреслив, що всі винні посадові особи будуть покарані.

"Було прийнято також рішення про виділення в терміновому порядку коштів з резервного фонду Кабінету міністрів, насамперед, для надання матеріальної допомоги сім'ї і для того, щоб цей корпус (де загинула дівчинка) вивести з тієї аварійної ситуації", - заявив Азаров.

Читайте також: Всі причетні до загибелі дівчинки в санаторії "Юність" понесуть покарання, - МОЗ