ua en ru

Кабмін розширив перелік об'єктів держвласності, що підлягають приватизації

Кабмін розширив перелік об'єктів держвласності, що підлягають приватизації Фото: Кабмін розширив "приватизаційний список" для держоб'єктів

В оновлений список увійшли ще 430 об'єктів

Кабінет міністрів розширив перелік об'єктів, що підлягають приватизації, внісши зміни до постанови Кабінету міністрів України від 12 травня 2015 № 271 "Про проведення прозорої та конкретної приватизації в 2015-2016 роках", яким було затверджено перелік об'єктів державної власності, що підлягають приватизації у вказаний період. Відповідне рішення було прийнято сьогодні під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.


"В проекті постанови пропонується продовжити терміни його (постанови - ред.) дії на 2017 рік. По-друге, Фонд делегує повноваження затверджувати переліки об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу", - заявив голова Фонду держмайна Ігор Білоус.

Крім того, уповноважені органи управління об'єктами державної власності, включені в перелік, після набрання чинності відповідної постанови, повинні забезпечити передприватизаційну підготовку об'єктів державної власності у випадках, передбачених законодавством.

"У порівнянні з чинною редакцією додатка 1, який підлягає приватизації, постановою КМУ, прийнятою 12 травня 2015 271, і в яку включені 302 об'єкта...даним проектом передбачається включити у цей додаток ще 320 об'єктів", - додав Білоус.

Нагадаємо, Порошенко очікує від Ради розширення переліку об'єктів приватизації.