ua en ru

Кабмін розширив наглядову раду "Нафтогазу"

Кабмін розширив наглядову раду "Нафтогазу" Фото: Володимир Гройсман

Збори акціонерів повинні провести до 30 квітня

Кабінет міністрів України розширив склад наглядової ради Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з 5 до 7 осіб. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Проектом постанови пропонується загальним зборам НАК "Нафтогаз України", як вищого органу, прийняти рішення щодо організації діяльності НР "Нафтогазу" на новий термін. Перше: погоджуємося з пропозицією щодо збільшення кількісного складу НР до 7 членів, замість 5. Враховуючи результати проведеного в 2016 році аудиту 3 незалежних членів НР, проведення конкурсного відбору 1 незалежного члена НР, визначається кандидатура представників держави до складу НР. Друге: стверджуємо положення про принцип формування НР компанії, згідно з яким здійснюється конкурсний відбір", - сказав перший віце-прем'єр-міністр Степан Кубів.

Кубів також нагадав, що збори акціонерів, відповідно до вимог законодавства, повинно бути проведено до 30 квітня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз України" подав у Європейський суд справедливості позов проти Європейської Комісії з вимогою скасувати рішення щодо газопроводу OPAL.