ua en ru

Кабмін розподілив 1 млрд гривень субвенції об'єднаним громадам на інфраструктуру в 2016

Кабмін розподілив 1 млрд гривень субвенції об'єднаним громадам на інфраструктуру в 2016 Фото: Кабмін розподілив 1 млрд гривень субвенції об'єднаним громадам

Кошти субвенції будуть розподілятися за чіткою формулою

Кабінет міністрів України розподілив 1 млрд гривень субвенції з державного бюджету бюджетам об'єднаних територіальних громад на розвиток їх інфраструктури в 2016 році. Про це свідчить постанова №200 від 16 березня, опублікована на сайті Кабміну.

Так, субвенція надається для створення, модернізації інфраструктури об'єднаної територіальної громади та може направлятися на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об'єктів комунальної інфраструктури (в тому числі на виготовлення проектної та містобудівної документації).

Відзначається, що кошти субвенції будуть розподілятися між об'єднаними територіальними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення та площі об'єднаної територіальної громади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін визначив механізм надання державної субвенції об'єднаним громадам на формування інфраструктури.