ua en ru

Уряд працює над збільшенням асортименту ліків по програмі "Доступні ліки"

Уряд працює над збільшенням асортименту ліків по програмі "Доступні ліки" Фото: Павло Розенко (yatsenyuk.org.ua)

Зростає також і кількість аптек

Кабінет міністрів України працює над тим, щоб збільшити асортимент ліків та кількість аптек, які беруть участь у програмі "Доступні ліки". Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає його прес-служба.

"Вже понад 6 тисяч аптек із приблизно 18 тисяч по всій Україні знаходяться в системі, працюють у програмі "Доступні ліки". Кількість аптек щомісяця зростає, і доволі суттєво. А днями Міністерство охорони здоров’я прийняло рішення про збільшення переліку препаратів. Зараз в програмі біля 200 лікарських засобів", - зазначив віце-прем'єр і додав, що можливостями програми скористувалися вже понад 4 млн громадян.

Він підкреслив, що Кабмін зі свого боку виконує усі свої зобов’язання щодо фінансового забезпечення програми "Доступні ліки" і очікує такого ж виконання зобов’язань від аптек та виробників.

Нагадаємо, радник в. о. міністра охорони здоров'я Наталія Дмитрієва заявила, що коштів, закладених у держбюджеті України, вистачить на закупівлю тільки половини необхідних медичних препаратів, та й то в тому випадку, якщо Міністерство охорони здоров'я встигне отримати ліки в цьому році.