ua en ru

Кабмін приступає до легалізації комп'ютерних програм, встановлених в органах виконавчої влади

Кабмін приступає до вирішення питання легалізації програм, встановлених на комп'ютерах в органах виконавчої влади. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко, повідомляє прес-служба уряду.

"8 квітня 2013 року Кабінет міністрів України схвалив постанову "Про порядок використання коштів в 2013 р., передбачених державним бюджетом України на реалізацію заходів з легалізації комп'ютерних програм в органах виконавчої влади". Це створює необхідний правовий механізм для запуску процесу, що є невід'ємною складовою виконання наших міжнародних зобов'язань в розрізі захисту прав інтелектуальної власності", - зауважив Грищенко.

Він нагадав, що використання в органах влади неліцензійного програмного забезпечення тривалий час спричиняло до критики України з боку США та інших іноземних партнерів, які очікують від нашої країни рішучих кроків в напрямі боротьби з порушеннями авторського права.

"Це означає, окрім легалізації комп'ютерних програм, що використовуються в органах виконавчої влади, ще й вжиття заходів щодо вдосконалення системи збору та розподілу авторської винагороди, а також істотну активізацію боротьби з реалізацією контрафактних дисків з відео- та аудіопродукцією, а також з Інтернет-піратством", - роз'яснив Грищенко. "Розвиток вітчизняної IT-індустрії, покращення інвестиційного клімату та іміджу України в світі - всі ці важливі завдання напряму пов'язані з наведенням ладу у сфері захисту прав інтелектуальної власності", - підкреслив віце-прем'єр.

Читайте також: Україна може стати єдиною країною з найвищим рівнем інтелектуального піратства