ua en ru

Кабмін створив Мінінформації

Кабмін створив Мінінформації

Кабінет міністрів України затвердив положення про Міністерство інформації. Про це, відповідаючи на питання журналістів, заявив міністр юстиції України Павло Петренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Це положення було прийнято. Всі речення, які були надані членами уряду, були враховані розробниками", - заявив Петренко.

Як зазначається, ключовими завданнями Міністерства є: протидія інформаційній агресії з боку Росії; розробка стратегії інформаційної політики держави та концепції інформаційної безпеки України; координація органів влади в питаннях комунікації та поширення інформації.

В своїй діяльності Міністерство інформації буде базуватися на принципах захисту свободи слова та думки, захисту прав громадян на вираження своєї позиції.

Як повідомили в прес-службі Кабміну, найближчим часом при Міністерстві буде створено Громадську раду, куди зможуть увійти представники громадських організацій, представники ЗМІ, медіа-експерти, і яка носитиме наглядові функції щодо діяльності відомства.

Нагадаємо, 2 грудня 2014 р. Верховна Рада України призначила новий Кабінет міністрів, до складу якого також увійшло Міністерство інформації. Очолив нове міністерство член партії "Блоку Петра Порошенко" Юрій Стець (на фото).

Проект положення про Міністерство інформації було оприлюднено 10 грудня 2014 р.