ua en ru

Кабмін ухвалив перший пакет рішень, необхідних для впровадження закону про держслужбу

Кабмін ухвалив перший пакет рішень, необхідних для впровадження закону про держслужбу Фото: Кабмін ухвалив перший пакет рішень, необхідних для впровадження закону про держслужбу

До 1 травня цього року необхідно прийняти 33 нормативних акти

Кабінет міністрів України на засіданні в п'ятницю, 25 березня 2016 року, затвердив перший пакет нормативно-правових актів, необхідних для впровадження з 1 травня нової редакції закону України "Про державну службу". Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ми повинні створити професійну державну службу, службу яка б була зорієнтована на потреби громадян, була б максимально поза політикою і будувалася за європейськими стандартами. Саме тому урядом було розроблено і внесено до парламенту новий законопроект "Про державну службу", який було схвалено наприкінці минулого року, підписано президентом і зараз ми знаходимось на етапі підготовки до його імплементації", - сказав голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко.

За його словами, до 1 травня цього року необхідно прийняти 33 нормативних акти, зокрема три закони і низку постанов Кабінету міністрів, які дозволять підготуватися до належного впровадження закону.

"Паралельно уряд працює спільно з парламентом над прийняттям у другому читанні закону про службу в органах місцевого самоврядування, який спільно з законом про державну службу повинен сформувати єдину систему публічної служби в Україні, а з іншого боку дати можливість кадрової спроможності реформи децентралізації. Тому що мало передати повноваження, функції, і навіть гроші на місця, треба зробити таким чином, щоб місцеві чиновники мали відповідні знання, навички, вміння і компетенцію для того, щоб ці функції обслужити", - зазначив він.

Нагадаємо, Кабмін погодив будівництво дороги в рамках реконструкції дороги "Київ-Харків-Довжанський".