ua en ru

Кабмін прийме кадрові рішення відносно керівників областей з найбільшою заборгованістю по зарплатах

Уряд прийме кадрові рішення відносно керівників областей з найбільшою заборгованістю по виплатах зарплат. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов на сьогоднішній селекторній нараді, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас ще є питання. Так, на 9 вересня заборгованість по зарплатах становила 959 млн грн. З них 336 млн грн - держпідприємств, 27 млн - комунальних підприємств і 595 млн грн - на підприємства з іншою формою власності", - повідомив Арбузов.

Він наголосив, що окремі органи центральної виконавчої влади і місцеві органи самі допустили цю ситуацію.

"Ми розглянемо ситуацію заборгованості на "Укроборонпромі", структуры Миненерговугілля, Державному космічному агентстві, Міноборони, ФДМУ, Держрезерві, а також у Київській, Миколаївській, Тернопільській облдержадміністраціях. Це неприпустимо. І хочу відразу сказати, що на найближчому засіданні уряду ми розглянемо ситуацію. Не виключено, що будуть прийняті відповідні кадрові рішення. Хочу, щоб мене всі почули. Питання дуже важливе і я буду особисто тримати його на контролі. Я нагадую про персональну відповідальність за погашення заборгованостей та наповнення Пенсійного фонду", - додав перший віце-прем'єр.