ua en ru

Кабмін представить Раді проект бюджету-2019 наступної п'ятниці

Кабмін представить Раді проект бюджету-2019 наступної п'ятниці Фото: Кабінет міністрів (РБК-Україна)

Перед представленням проекту бюджету традиційно відбудеться година запитань до уряду

Верховна рада 21 вересня заслухає представлення Кабінетом міністрів проекту державного бюджету на 2019 рік. Про це свідчить розклад засідань парламенту на 18-21 вересня.

Відповідно до нього, у п'ятницю, 21 вересня, перед представленням проекту бюджету традиційно відбудеться година запитань до уряду.

Зазначимо, що у розкладі на четвер, 20 вересня, стоїть розгляд питання про звільнення з посади членів Центральної виборчої комісії та про призначення на посади нових членів комісії. Планується також винести питання призначення суддів КСУ.

Нагадаємо, представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що у проекті державного бюджету на 2019 рік пропонується заморозити заробітні плати держслужбовцям у міністерствах і відомствах. За її словами, у той же час мінімальна зарплата продовжить рости.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Кабміні анонсували зростання мінімальної зарплати з 2019 року. Зокрема, з 1 січня мінімальна зарплата в Україні перевищить 4 тисячі гривень.

Додамо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Ради національної безпеки і оборони України заявляв, що у проекті державного бюджету на 2019 рік на оборону закладено близько 200 млрд гривень.