ua en ru

Кабмін надав держгарантії на запозичення "Лисичанськвугілля" на 85 млн долл

Кабінет міністрів України прийняв постанову "Деякі питання надання у 2011 році державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань за запозиченнями, залученими відкритим акціонерним товариством "Лисичанськвугілля". Офіційний документ, реєстраційний номер якого 598, датований 6 червня 2011 року.
В постанові йдеться про те, що уряд затверджує порядок та умови надання у 2011 році державних гарантій для забезпечення виконання боргових зобов'язань за запозиченнями, залученими ВАТ "Лисичанськвугілля" з метою реалізації пілотного проекту технічного переоснащення та модернізації.
Як зазначається в документі, державні гарантії надаються Кабінетом міністрів України на суму запозичень, еквівалентну 85 млн дол.
"Основним забезпеченням виконання зобов'язань відкритого акціонерного товариства "Лисичанськвугілля" є застава гірничошахтного обладнання, що буде придбано за рахунок запозичення, а додатковим забезпеченням - майнові права на отримання грошових коштів від реалізації вугільної продукції, що становить не менше як 100% обсягу наданої державної гарантії", - говориться в четвертому пункті урядової постанови.