ua en ru

Кабмін запропонує РНБО закрити річки для російських суден

Кабмін запропонує РНБО закрити річки для російських суден Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Відповідне питання винесуть на РНБО протягом місяця

Кабінет міністрів України запропонує Раді національної безпеки і оборони України розширити санкції та закрити річки для російських суден. Відповідний документ є в розпорядженні РБК-Україна.

Повідомляється, що у зв'язку з агресією Росії, сприянням і фінансуванням терористичної діяльності в Україні, окупацією частини територій відповідно до закону про санкції пропонується внести на розгляд РНБО пропозицію щодо введення санкцій у вигляді припинення транзиту та перевезень по території України судами (плавзасобами) під прапором Росії або судами судновласників, зареєстрованими в РФ. Крім того, пропонується ввести санкції щодо суден, які заходять до закритих портів окупованого Криму.

Зазначимо, якщо РНБО схвалить введення таких санкцій, то МЗС України повідомить компетентним органам ЄС, США та інших країн для розгляду питання про введення аналогічних санкцій. Питання про розгляд пропозиції про введення санкцій винесуть на РНБО у місячний термін.

Фото: розпорядження Кабміну

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко доручив РНБО вивчити питання розміщення системи інформаційного протидії на кордоні з Придністров'ям.