ua en ru

Кабмін запропонував Раді денонсувати угоди з РФ про добудову 3 і 4 енергоблоків ХАЕС

Кабмін запропонував Раді денонсувати угоди з РФ про добудову 3 і 4 енергоблоків ХАЕС Фото: Хмельницька АЕС

Текст законопроекту на сайті Верховної Ради України поки відсутній

Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді України (ВРУ) денонсувати угоду з Російською Федерацією (РФ) про співробітництво в будівництві третього та четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС. Про це йдеться на офіційному сайті Верховної Ради.

Так, зазначається, що авторство проекту Закону за реєстраційним номером 2471а від 04.08.2015 р. "Про припинення дії Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 та 4 Хмельницької АЕС" належить Кабінету Міністрів України.

Разом з тим, текст законопроекту на сайті Верховної Ради України поки відсутній.

Окрім того, Кабмін запропонував Верховній Раді проект Закону за реєстраційним номером 2472а від 04.08.2015 р. про визнання таким, що втратив чинність, Закону України "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і 4 Хмельницької атомної електричної станції".

Текст даного проекту закону також поки що відсутній.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин заявляв, що Кабінет міністрів України прийняв рішення про денонсацію угоди з Росією про добудову третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС.