ua en ru

Кабмін пропонує ВР підвищити акциз на алкоголь та цигарки на 25%, на пиво - на 42,5%

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України підвищити ставки акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби на 25% та на пиво - на 42,5%.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України підвищити ставки акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби на 25% та на пиво - на 42,5%. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 4576 "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Даний законопроект передбачає збільшити ставки акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби на 25%, пиво - на 42,5%.
Нагадаємо, що у 2014 р. вже були підняті ставки акцизного податку на спирт етиловий та алкогольні напої на 14%, на тютюнові вироби - на 6,5%, в той час як на пиво ставки не підвищувалися.

Таким чином,у випадку ухвалення даного законопроекту, сукупне підвищення ставок на спирт та алкогольні напої у 2014 р. становитиме 39%, на тютюнові вироби - 31,5%, на пиво - 42,5%.