ua en ru

Кабмін пропонує Раді врегулювати регазифікацію в Україні

Кабінет міністрів України пропонує врегулювати регазифікацію в Україні. Про це йдеться у законопроекті № 3750 "Про внесення змін до деяких законів України щодо ре газифікації", текст якого розміщений на сайті Верховної Ради України.

Так, проект закону України закріплює в законодавстві України визначення поняття "регазифікація газу" та вносить до повноважень Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики встановлення тарифів на послуги з регазифікації газу і застосування стимулюючого тарифного регулювання при встановленні тарифів на послуги з регазифікації газу.

"Регазифікація - господарська діяльність на ринку природного газу, яка включає надання послуг з розвантаження, тимчасового зберігання, перетворення скрапленого природного газу в газоподібний стан та подальшу його подачу до Єдиної газотранспортної системи України", - йдеться у доповнення до статті 1 закону "Про засади функціонування ринку природного газу".

"Прийняття закону України буде сприяти диверсифікації джерел та шляхів постачання природного газу в Україну, підвищенню рівня соціальної стабільності в країні, поліпшенню інвестиційного клімату в Україні", - йдеться в пояснювальній записці до документа.