ua en ru

Кабмін пропонує спростити закупівлі оборонної продукції за кордоном

Кабмін пропонує спростити закупівлі оборонної продукції за кордоном Фото: засідання Кабміну (РБК-Україна)

Державні замовники зможуть робити закупівлі за кордоном без посередників

Кабінет міністрів України схвалив законопроект, який спрямовано на лібералізацію закупівель оборонної продукції за кордоном. Текст відповідного законопроекту є у розпорядженні РБК-Україна.

Зокрема, пропонується внести зміни до Господарського кодексу України і закону "Про зовнішньоекономічну діяльність" в частині визначення державних замовників суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності, що дає їм право без посередників купувати продукцію оборонного призначення за кордоном.

Також проектом закону пропонуються зміни до законодавства з питань державного оборонного замовлення, які дають право держзамовнику уповноважити, наприклад, військову частину на укладення договорів на закупівлю за кордоном.

В уряді підкреслюють, що законопроект розроблено для поліпшення забезпечення Збройних сил України оборонною продукцією іноземного виробництва.

Фото: текст законопроекту

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що РНБО готує рішення про лібералізацію експорту та імпорту військового озброєння.

Зазначимо, спеціальний представник Держдепу США по Україні Курт Волкер заявив, що Вашингтон готовий збільшити поставки летальної зброї Україні.