ua en ru

Кабмін пропонує Раді виділити ЦВК в 2014 р. на проведення парламентських виборів 604 млн грн

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України пропонує виділити Центральній виборчій комісії (ЦВК) на проведення позачергових парламентських виборів у 2014 р. 604 млн грн.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України виділити Центральній виборчій комісії (ЦВК) на проведення позачергових парламентських виборів у 2014 р. 604 млн грн. Про це йдеться у законопроекті № 4464а "Про внесення змін до додатка № 3 до закону України "Про державний бюджет України на 2014 р." (щодо збільшення видатків ЦВК на позачергові вибори народних депутатів України у 2014 р.)", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Законопроект пропонує збільшити видатки ЦВК за бюджетною програмою "Проведення виборів народних депутатів України" на 604,0 млн грн. за рахунок за рахунок зменшення видатків за бюджетною програмою "Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом міністрів України".

Зазначимо, що згідно з державним бюджетом України на 2014 р. (із змінами), ЦВК за програмою "Проведення виборів народних депутатів України" затверджено видатки в обсязі 23 млн 675,0 тис. грн.

У пояснювальній записці зазначається, що ухвалення цього законопроекту дасть змогу "оперативно вирішити питання підготовки та проведення виборів народних депутатів України".

Нагадаємо, 24 липня 2014 р. спікер Верховної Ради України Олександр Турчинов оголосив про припинення парламентської коаліції.
Відповідну заяву Турчинов зробив після того, як на пленарному засіданні ради голови фракції "Удар" та "Свобода" заявили про вихід депутатів цих фракції з коаліції та подали відповідні документи з особистими підписами нардепів.

Згідно з Конституцією України, якщо протягом 30 днів у парламенті не буде створена нова коаліція, Президент України Петро Порошенко може видати указ про розпуск Верховної Ради і призначення позачергових парламентських виборів.