ua en ru

Кабмін пропонує Раді затвердити загальну чисельність співробітників Держспецзв'язку у кількості 7,5 тис. осіб

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України затвердити загальну чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України e кількості 7 тис. 595 осіб, у тому числі 6 тис. 095 військовослужбовців

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України затвердити загальну чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України e кількості 7 тис. 595 осіб, у тому числі 6 тис. 095 військовослужбовців. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 5131 "Про загальну чисельність Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Як зазначається у пояснювальній записці до законопроекту, згідно діючого законодавства (постанови Кабінету міністрів України від 24 червня 2006 р. № 869) загальна чисельність особового складу Держспецзв'язку складає 8 тис. 250 осіб (з них 7 тис. 246 осіб рядового і начальницького складу).

В свою чергу рішеннями Кабміну неодноразово зменшувалася загальна чисельність особового складу Держспецзв'язку.
Водночас згідно з розпорядженням Кабміну від 14 вересня 2011 р. № 901-р до сфери управління адміністрації Держспецзв'язку передано Головне управління Державної фельд'єгерської служби, чисельність особового складу якої на цей час становить 955 осіб (з них 805 осіб рядового і начальницького складу). Головне управління та підрозділи урядового фельд'єгерського зв'язку включені до загальної структури Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Враховуючи зазначене, Кабмін пропонує визначити загальну чисельність Держспецзв'язку у кількості 7 тис. 595 осіб, у тому числі 6 тис. 095 військовослужбовців.

"Затвердження зазначеної чисельності забезпечить виконання завдань, які покладено на Держспецзв'язку", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Нагадаємо, 14 травня 2014 р. виконуючий обов'язки Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон № 1194-VII "Про внесення змін до закону України "Про державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України".