ua en ru

Кабмін пропонує Раді дозволити держслужбовцям публічно збирати пожертви для армії

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України дозволити державним службовцям проводити публічний збір благодійних пожертв для забезпечення мобілізаційної готовності та функціонування Збройних сил України.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України дозволити державним службовцям проводити публічний збір благодійних пожертв для забезпечення мобілізаційної готовності та функціонування Збройних сил України. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 4514а "Про внесення змін до статті 7 закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації" (щодо благодійних пожертв)", текст якого розміщений на сайті парламенту.

Даний законопроект пропонує внести доповнення до статті 7 закону України "Про благодійну діяльність та благодійні організації", згідно з яким "особи, які перебувають на державній або іншій публічній службі та особи, які діють від імені осіб, які перебувають на державній або іншій публічній службі" можуть здійснювати публічний збір благодійних пожертв у випадках встановлених цим законом, а саме - на функціонування Збройних сил України у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України.

"Публічний збір благодійних пожертв для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функціонування Збройних сил України здійснюється у порядку, визначеному Кабінетом міністрів України", - йдеться у законопроекті.

"Прийняття закону дасть можливість збільшити обсяги надходжень на фінансування національної оборони держави за рахунок запровадження акцій з публічного збору благодійних пожертв юридичних і фізичних осіб для забезпечення бойової, мобілізаційної готовності, боєздатності та функціонування Збройних сил України", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.