ua en ru

Кабмін пропонує Раді ухвалити реформу охорони здоров'я Квіташвілі

Кабмін пропонує Раді ухвалити реформу охорони здоров'я Квіташвілі Фото: Олександр Квіташвілі

Квіташвілі каже, що цей пакет законопроектів розробила його команда

Кабінет міністрів України сьогодні, 7 липня 2015 р., зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 2309а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров'я". Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

Також уряд зареєстрував законопроекти № 2310а "Про внесення зміни до підрозділу 4 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо удосконалення законодавства з питань охорони здоров'я" та № 2311а "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо удосконалення законодавства України з питань охорони здоров'я".

Станом на 19:00 тексти законопроектів на сайті Ради відсутні. Однак нагадаємо, що міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі, який 2 липня 2015 р., написав заяву про відставку, в інтерв'ю РБК-Україна повідомив, що Кабмін незабаром подать до Ради законопроекти, розроблені його командою ще 30 березня.

За словами міністра, законопроекти отримали підтримку Кабміну ще місяць тому, але весь цей час вони перебували на доопрацюванні.

Весь пакет законопроектів складається з 6 законопроектів та 130 сторінок.
Нагадаємо, ще у квітні 2015 р. Квіташвілі заявив, що перший етап медреформи вимагає ухвалення пакету з 7 законів, і цей пакет уже готовий.

Міністр заявляв, що результати медичної реформи стануть відчутні до кінця року.

Однак 2 липня 2015 р. Квіташвілі після нетривалої критики з боку депутатів повідомив, що прийняв рішення піти у відставку. Він заявив, що не мав можливості обговорити свою відставку з БПП.

У свою чергу в БПП повідомили, що ані Кабмін, ані фракція БПП поки не розглядали заяву про відставку Квіташвілі.