ua en ru

Перший етап медреформи вимагає ухвалення пакету з 7 законів, - Квіташвілі

Перший етап медреформи вимагає ухвалення пакету з 7 законів, - Квіташвілі Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі

Перший етап реформування медичної системи потребує ухвалення пакету з семи законів. Про це сьогодні в ході брифінгу за підсумками засідання Національної ради реформ повідомив міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"В основному це законопроекти. Пакет у нас готовий. Я отримав доручення Президента зібрати представників фракцій, щоб разом з ними обговорити деталі законопроектів, які повинні у Верховній Раді прийняти, і потім це вже дасть нам можливість розпочати першу фазу реформ, які змінюють систему фінансування охорони здоров'я і також змінюють легальний статус лікарень, яка дасть нам можливість заробляти гроші легально",- повідомив Квіташвілі.

При цьому він також зазначив, що сподівається, що процес реформування медичної системи почнеться з 1 червня.

"Ми будемо далі працювати зараз у парламенті з депутатами, щоб вони теж знали, що ми робимо, і підтримали у вимірі законопроектів. Тоді ми зможемо почати відлік часу. Ми готові почати реформувати систему з 1 червня, але це природно залежить від того, як швидко ми зможемо прийняти ці закони",- зазначив Квіташвілі.

Нагадаємо, сьогодні Квіташвілі також заявив, що перехід на страхову медицину в рамках медреформи не означає відмову від безкоштовної медицини.