ua en ru

Кабмін пропонує Раді передати до місцевих дозвільних центрів видачу дозвільних документів

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України передати до місцевих дозвільних центрів право видавати дозвільні документи підприємствами.

Кабінет міністрів України пропонує Верховній Раді України передати до місцевих дозвільних центрів право видавати дозвільні документи підприємствами. Про це йдеться в урядовому законопроекті № 4584 "Про внесення змін до закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" щодо вдосконалення процедури видачі документів дозвільного характеру, оформлених центральними органами виконавчої влади", який зареєстровано у парламенті.

Законопроект передбачає запровадження видачі державним адміністратором у дозвільних центрах, створених на рівні районів і областей, суб'єктам господарювання документів дозвільного характеру (переоформлення, видача дублікатів, анулювання), оформлених центральними органами виконавчої влади.

"Прийняття від суб'єкта господарювання або уповноваженої ним особи заяви про одержання (переоформлення, одержання дубліката, анулювання) документа дозвільного характеру здійснюється державним адміністратором виключно в дозвільному центрі", - йдеться законопроекті.

Державний адміністратор реєструє заяву і документи, що додаються до неї, у спеціальному журналі, формує дозвільну справу та протягом наступного робочого дня передає цю заяву та документи до дозвільного органу, який протягом не більш як 10 робочих днів з дня одержання заяви, оформляє відповідний документ дозвільного характеру або письмове повідомлення про відмову.

Державний адміністратор не пізніше наступного робочого дня з дня отримання від дозвільного органу відповідного документа дозвільного характеру (або письмового повідомлення про відмову) повідомляє підприємця про час та місце видачі йому цього документа дозвільного характеру.

"Запровадження такої процедури дасть можливість суттєво оптимізувати та спростити отримання документів дозвільного характеру, що видаються, зокрема, на центральному рівні, у частині скорочення часових та грошових витрат підприємців, а також зниження рівня корупційних діянь з боку посадових осіб органів виконавчої влади", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

На думку авторів законопроекту, цей закон буде сприяти дерегуляції економіки та спрощення умов ведення бізнесу.