ua en ru

Кабмін пропонує прирівняти людей на візках до учасників дорожнього руху

Кабмін пропонує прирівняти людей на візках до учасників дорожнього руху Фото: парковки для людей з інвалідністю (flickr.comAlexey Ivanov)

Вони мають право рухатися по велосипедних доріжках та тротуарах

Осіб з інвалідністю, котрі пересуваються на візках, пропонується прирівняти до учасників дорожнього руху. Відповідний проект закону оприлюднено на сайті Кабінету міністрів України.

Також проекті закону, яким пропонується зміни до Закону України "Про дорожній рух" зазначено, що особи з інвалідністю, котрі пересуваються колісних кріслах без двигуна, прирівнюються до пішоходів. Вони мають право рухатися по велосипедних доріжках та тротуарах зі швидкістю пішохода.

Також вони можуть рухатися по краю проїжджої частини дороги, вулиці або узбіччю. При цьому вони прирівнюються до велосипедистів.

Згідно із документом, крісла, які рухаються в темних час доби, мають бути обладнані світло відбиваючими елементами та світловими приладами (ліхтарями).

Нагадаємо, нещодавно в МВС пояснили, що з 1 січня 2018 року в силу вступило обмеження швидкості руху в населених пунктах до 50 км/год, впровадження відеофіксації порушень та зміна порядку видачі водійських прав. Перше посвідчення, зокрема, буде видаватися на два роки з правом обміну на постійне, якщо водій за цей час зробить не більше 3 порушень.