ua en ru

Кабмін пропонує відкрити дитсадки, в яких навчання дітей буде проходити їх національною мовою

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 9439 від 10 листопада 2011 р. ініційований Кабінетом міністрів України про внесення змін до закону України "Про дошкільну освіту" (щодо мови виховання). Текст законопроекту опубліковано на сайті ВР.

Згідно з текстом законопроекту, для задоволення національних, культурно-освітніх і мовних потреб громадян можуть створюватися дошкільні навчальні заклади, в яких виховання дітей буде здійснюється їхньою національною або іншими мовами. Право вибору мови виховання надається батькам.
Метою законопроекту є забезпечення на рівні держави реалізацію рівних прав кожної дитини, в тому числі з особливими потребами на доступність і безоплатність дошкільної освіти та повноцінне фізичне, інтелектуальне, моральне, естетичне і соціальний розвиток відповідно до здібностей та вподобань дитини. Внесені зміни сприятимуть також реалізації права національних меншин України, в місцях компактного їх проживання, на виховання дітей у дошкільних навчальних закладах (групах) їх національною мовою.