ua en ru

Кабмін пропонує зобов'язати Дніпропетровська міськрада самостійно платити за надання кредитних коштів на будівництво метрополітену

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований урядовий законопроект № 11257, згідно з яким пропонується зобов'язати Дніпропетровська міськрада платити за надання кредитних коштів на будівництво метрополітену. Про це йдеться в проекті закону "Про внесення змін до закону України" Про Державний бюджет України на 2012 рік "(щодо фінансування проекту" Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську "), текст якого опублікований на офіційному сайті ВР.

Згідно з текстом проекту закону, пропонується встановити, що надання коштів Міністерством фінансів комунальному підприємству "Дніпропетровський метрополітен" Дніпропетровської міської ради (за рахунок кредиту, залученого державою від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту "Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську") здійснюється на безповоротній основі та на умовах відшкодування Дніпропетровською міською радою видатків державного бюджету з обслуговування кредиту, залученого державою від Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту "Завершення будівництва метрополітену у м. Дніпропетровську", а також за умови внесення Дніпропетровською міською радою до державного бюджету плати за надання кредитних коштів у розмірі, встановленому Кабінетом міністрів України.

Комунальне підприємство "Дніпропетровський метрополітен" Дніпропетровської міської ради звільняється від зобов'язання надавати забезпечення виконання зобов'язань перед державою з відшкодування витрат державного бюджету, понесених у зв'язку з одержанням кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку для реалізації проекту "Завершення будівництва метрополітену в м. Дніпропетровську.

Згідно з пояснювальною запискою, залучення позики ЄБРР передбачається здійснити в євро за плаваючою процентною ставкою (EURIBOR + 1% річних), що на сьогодні становить близько 2%, комісія за зобов'язання складе 0,5% річних від невикористаної частини позики, одноразова комісія 1% від суми позики (1,52 млн. євро). Пільговий період складе 4 роки. Погашення кредиту буде здійснюватися протягом 11 років, після закінчення пільгового періоду.

Читайте також: ЄІБ надасть Дніпропетровську 152 млн євро кредиту на будівництво метрополітену, - Вілкул.