ua en ru

Кабмін пропонує меценатам підтримувати українську культуру і спорт

Кабінет міністрів України пропонує меценатам підтримувати українську культуру і спорт.

Кабінет міністрів України пропонує меценатам підтримувати українську культуру і спорт. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Урядом пропонується три ключові блоку в новій культурній політиці. Це стратегія української гуманітарної політики, яка буде прийнята урядом і буде реалізуватися. Це підтримка українського культурного продукту", - заявив Яценюк.

Він зазначив, що в ситуації, коли бюджетних грошей на культуру не вистачає, потрібно підтримувати українську культуру, в тому числі за рахунок меценатів.

"Наші меценати їздять по закордонах, так тут є чим займатися. Можна підтримувати українське кіно, телебачення, культуру", - заявив прем'єр.

Він також зазначив, що Україні потрібно готуватися до Олімпійських ігор.

"Ми, як правило, виграємо медалі не завдяки, всупереч. Цього разу потрібно "завдяки". Крім іншого, є завдання - відродження національного патріотичного виховання. І це завдання не тільки Міністерства молоді і спорту, але і міністерства освіти. Введення окремого курсу національного патріотичного виховання в школах, дошкільних закладах та серед молоді в цілому. Також необхідно затвердження загальної концепції молодіжної політики", - заявив Яценюк.