ua en ru

Кабмін пропонує криміналізувати низку злочинів проти навколишнього середовища

Кабмін пропонує криміналізувати низку злочинів проти навколишнього середовища Фото: ряд злочинів проти навколишнього середовища хочуть криміналізувати (facebook com DSNSMYKOL)
Автор: Юлия Бойко

Кабінет міністрів України пропонує криміналізувати низку злочинів проти навколишнього середовища. Зокрема, за незаконну вирубку лісу та забруднення.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на матеріали засідання уряду.

Зокрема, пропонується Кримінальний кодекс України новими статтями, зокрема ст.246-1, 246-2, 246-3, які визначають відповідальність за незаконну вирубку лісу, незаконне перевезення і збут деревини, а також не законне вивезення з України об'єктів тваринного або рослинного світу.

Також в проекті пропонується посилити покарання за приховування або ненадання інформації про екологічний, в тому числі радіаційний стан, а також стан захворюваності населення. Такий злочин каратиметься штрафом від трьох до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів - від 51 000 до 68 000 гривень, або позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Провадження господарської діяльності, яка впливає на навколишнє середовище, без ліцензії або з порушенням ліцензії, каратиметься обмеженням волі на строк від 1 до 3 років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади.

Фото: проект закону