ua en ru

Кабмін постановив затвердити положення про держагентство з відновлення Донбасу

Кабмін постановив затвердити положення про держагентство з відновлення Донбасу Джерело фото:EPA
Кабінет міністрів України постановив затвердити положення про Державне агентство України з питань відновлення Донбасу.

Кабінет міністрів України постановив затвердити положення про Державне агентство України з питань відновлення Донбасу. Про це йдеться у відповідній постанові уряду № 655 від 26 листопада 2014 р.

Згідно з документом, Агентство є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через віце-прем'єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та реалізує державну політику з питань відновлення Донецької і Луганської областей (Донбасу).

Основними завданнями Агентства є реалізація державної політики з питань відновлення Донецької та Луганської областей, а також внесення на розгляд віце-прем'єр-міністра України.

Відзначається, голова Агентства має двох заступників, у тому числі одного першого, які призначаються на посаду і звільняються з посади Кабінетом міністрів України за поданням прем'єр-міністра України, внесеним на підставі пропозицій віце-прем'єр-міністра України - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України звільнив Андрія Ніколаєнка з посади голови Державного агентства з питань відновлення Донбасу.