ua en ru

Кабмін постановив створити громадські ради

Кабінет міністрів України постановив створити громадські ради. Про це йдеться в постанові Кабміну від 3 листопада 2010 р. № 996.
"Громадська рада при міністерстві, іншому центральному органі виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласній, Київській та Севастопольській міській, районній, районній у мм. Києві та Севастополі держадміністрації є постійно діючим колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом, утвореним для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики", - говориться в документі.
Основні засади функціонування рад затверджуються в типовому положенні про громадську раду у додатку до постанови.
Втрачають чинність: постанова Кабміну від 26 листопада 2009 р. № 1302; постанова Кабміну від 6 січня 2010 р. № 10.
Крім того, вносяться зміни у "Типовий регламент місцевої держадміністрації", "Типовий регламент центрального органу виконавчої влади" для запезбечення діяльності громадських рад.
При цьому, при виключенні параграфу 72 "Регламенту Кабінету Міністрів України", знищується громадська рада при Кабміні, створення якої затверджувалось зазначеним параграфом.
Також, постановою № 996 затверджується "Порядок проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики".