ua en ru

Кабмін постановив знизити ціни на лікарські препарати та вироби медпризначення

Кабінет міністрів України сьогодні в ході засідання прийняв постанову про зниження цін на лікарські препарати і вироби медичного призначення.

Кабінет міністрів України сьогодні в ході засідання прийняв постанову про зниження цін на лікарські препарати і вироби медичного призначення. Про це заявив на брифінгу міністр Кабінету міністрів Остап Семерак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Таке рішення, на яке я хочу звернути увагу - це постанова Кабінету міністрів "Про стабілізацію цін на лікарські препарати і вироби медичного призначення, які фінансуються з державного і місцевих бюджетів". Цю постанову підготовлено і прийнято з метою стабілізації та зниження цін на лікарські препарати і вироби медичного призначення, які фінансуються з одного боку - за кошти державного та місцевих бюджетів, з іншого боку - ці засоби продаються в аптечній мережі. Цим рішенням ціни на перелік цих препаратів повинні знизитися",- заявив Семерак.

За його словами, дана постанова є першим етапом роботи уряду щодо зниження цін на лікарські препарати.

Міністр Кабінету міністрів також відзначив, що в рамках другого етапу щодо зниження цін на лікарські препарати сьогодні в ході засідання Кабміну було дано доручення відповідним міністерствам розширити перелік препаратів, на які буде поширюватися референтне ціноутворення.