ua en ru

Кабмін доручив зберегти стипендії студентам з Донбасу, які не склали минулу сесію

Кабінет міністрів України доручив навчальним закладам Луганської та Донецької областей зберегти стипендії на наступний семестр студентам, які з певних причин не склали минулу сесію.

Кабінет міністрів України доручив навчальним закладам Луганської та Донецької областей зберегти стипендії на наступний семестр студентам, які з певних причин не склали минулу сесію. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 785-р від 27 серпня 2014 р.

"Установити, що особам, які навчаються за державним замовленням у навчальних закладах, що розташовані у Донецькій і Луганській областях, та з незалежних від них обставин не пройшли останній семестровий контроль у 2013/14 навчальному році, виплачується стипендія в розмірі, встановленому зазначеним особам за результатами попереднього семестрового контролю в 2013/14 навчальному році, на період до визначення результатів наступного семестрового контролю", - йдеться у документі.

Кабмін доручив Державній казначейській службі, Міністерству освіти і науки, іншим центральним органам виконавчої влади, які мають у своєму підпорядкуванні навчальні заклади забезпечити здійснення виплати стипендій таким студентам.

Крім того, уряд дозволив керівникам вищих навчальних закладів у Донецькій і Луганській областях, самостійно (в межах державного замовлення) визначати умови та порядок проведення конкурсного відбору абітурієнтів, які проживають у Донецькій і Луганській областях і не проходили зовнішнього незалежного оцінювання (наприклад, за вступними іспитами або відповідно до середнього бала атестату), а також дату закінчення вступної кампанії.

Також Кабмін доручив керівникам вузів забезпечити тимчасовий доступ до навчання осіб, які навчались у 2013/14 навчальному році в навчальних закладах у Донецькій і Луганській областях, незалежно від року навчання, освітньо-кваліфікаційного рівня і форми навчання.

Зарахування таких осіб здійснюється керівником навчального закладу, що розташований в іншому регіоні України, за заявою такої особи, що подається до приймальної комісії (аспірантури, докторантури) відповідного вищого навчального закладу разом із копією документа, що посвідчує особу, шляхом видання наказу про її зарахування як такої, що тимчасово допущена до занять.

Копія тимчасової особової справи особи, що тимчасово допущена до навчання, а також її залікова книжка є підставою для зарахування опанованих особою навчальних дисциплін та інших складових навчального процесу, передбачених відповідним навчальним планом, після поновлення навчального процесу у вищому навчальному закладі, що розташований у Донецькій або Луганській області, де продовжуватиме навчання така особа.