ua en ru

Кабмін доручив розробити законопроект про закордонний паспорт із біометричними даними

Кабінет міністрів України доручив міністерствам внутрішніх і іноземних справ, юстиції, фінансів, економіки, а також Службі безпеки України та Державній прикордонній службі та Держкомінформнауки до кінця 2010 року розробити законопроект про закордонний паспорт із біометричними даними. Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 17 листопада 2010 р. № 2118.
Цим розпорядженням Кабмін затвердив план першочергових заходів на 2010 рік зі створення та впровадження комплексної системи захисту інформації національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.
Держустановам буде необхідно проаналізувати розвиток біометричних технологій та їх використання у паспортних системах іноземних держав, визначити технічні вимоги до електронного носія біометричної інформації, підготувати та подати Кабміну проект законодавчого акта про застосування його в документах для виїзду громадян України, розробити пропозиції, концепцію, підготувати запит щодо отримання міжнародної допомоги для створення національної системи біометричної верифікації.